Канада профінансує виробництво дронів в Україні

Канада профінансує виробництво дронів в Україні

Канада виділяє Україні $3 млн на виробництво безпілотників українським оборонним комплексом.

Про це повідомив міністр національної оборони Канади Білл Блер на 21-му засіданні Контактної групи з питань оборони України (UDCG), яке організував міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Дж. Остін III.

Це перший випадок, коли Канада робить прямий внесок у виробництво військових безпілотників в Україні, і це буде зроблено у співпраці зі Сполученим Королівством.

Міністр Блер також підтвердив, що Канада надає додатковий внесок у розмірі близько 13 мільйонів доларів на ініціативу Чехії щодо закупівлі та доставки боєприпасів великого калібру для України. Цей внесок є доповненням до оголошення минулого місяця про 40 мільйонів доларів. Загальний внесок Канади в чеську ініціативу перевищив 53 мільйони доларів.

Крім того, міністр Блер повідомив про збільшення кількості безпілотників Teledyne FLIR, про передачу яких оголосили в лютому 2024 року, ще на 100 дронів, завдяки чому загальна кількість дронів SkyRanger досягне 900. Постачання БпЛА в Україну розпочнеться в травні.



Повномасштабне вторгнення військ російської федерації в Україну розпочалося 24 лютого 2024 року, водночас російська агресія триває понад десять років — з 2014 року. В умовах обмежених ресурсів, Україна намагається балансувати між жорсткою мобілізацією, економічним бронюванням та справедливим механізмом надання відстрочок від призову. Боротьба з бюрократією та корупцією, широке впровадження цифрових рішень у процеси оборонних закупівель, фінансування державних програм, обліку військовозобовʼязаних, рекрутингу та мобілізації, управління бойовими діями та надання соціальних гарантій ветеранам — пріоритети роботи команди Міністерства оборони. Все це має наблизити перемогу України. Проте за різними оцінками війна з росією може тривати ще десять — двадцять років, і одна Україна стільки не витримає, тому вирішальне значення має допомога НАТО та інших країн вільного світу. Тільки разом можна перемогти російський терористичний режим, який вивів воєнні злочини на рівень державної політики. Слава Україні! Героям Слава! Смерть ворогам!